Crouching Tiger, Hidden Dragon får en uppföljare

Crouching Tiger, Hidden Dragon kom ut år 2000, men har redan hunnit bli något av en klassiker inom sin genre. Filmen regisserades av Ang Lee, och är ett samarbete mellan Taiwan, Kina, Hong Kong och USA. Filmen baseras på en bok med samma namn skriven av den kinesiska författaren Wang Dulu, men förutom dess handling har filmen också blivit känd för sina kampsportsscener, vilka kampsportsutövaren och koreografen Yuen Wo Ping kan ta åt sig äran för. All dialog i filmen sker på mandarin, och det var därför något av en överraskning när filmen blev en stor internationell framgång, och drog in 213,5 miljoner dollar i biograferna. I USA är Crouching Tiger, Hidden Dragon den film på ett annat språk än engelska som har dragit in mest pengar någonsin, och den vann också en Oscar för bästa utländska film, liksom ytterligare tre Oscars, och nominerades bland annat till Bästa film.Crouching_Tiger,_Hidden_Dragon_Sword_of_Destiny_poster

Tre år efter denna enorma framgång tog Yuen Wo Ping, som alltså var en av nyckelfigurerna i skapandet av den första filmen, på sig uppgiften att regissera en uppföljare till Crouching Tiger, Hidden Dragon. Rykten om att en uppföljare skulle spelas in började florera i januari 2013, och i maj samma år bekräftades detta av studion. Filmen släpptes på bio i Hong Kong den 18 februari 2016, i Kina den 19 februari samma år och i resten av världen släpptes filmen på Netflix den 26 februari 2016. Den har fått titeln Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny, och även denna film baseras på en roman av Wang Dulu, ur samma serie. Till skillnad från sin föregångare har dock denna film dialog på engelska.

En annan skillnad jämfört med sin föregångare är mottagandet som filmen fick. Medan Crouching Tiger, Hidden Dragon som nämndes ovan var kritikerrosad och flerfaldigt prisbelönad och prisnominerad, fick dess uppföljare som bäst blandade reaktioner från kritikerna, där de flesta tenderade åt det negativa hållet.

Om du blivit fascinerad av Hong Kong tack vare filmer som Crouching Tiger, Hidden Dragon, och gärna skulle vilja resa dit eller till och med flytta till Hong Kong, kan det vara bra att ha hjälp med alla praktiska detaljer. För detta kan du kontakta Crown Relocations, som specialiserar sig på internationell flytt.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *