Sätt ditt företag på kartan med en företagsfilm

Skulle du vilja nå ut med ditt företag och dess budskap och därmed nå potentiella kunder på ett bättre sätt? Då finns det nästan inget bättre sätt att göra det på än med en film. Tar du dessutom hjälp av proffs kommer du att få en film som flyger oavsett budget. Här berättar vi hur det går till.

Så kan du använda film för att gynna företaget

Kanske funderar du lite över vad en företagsfilm skulle kunna göra för just ditt företag? Svaret på frågan är att en film kan bidra med massor av saker. Vill du till exempel kommunicera ditt företags budskap på ett bättre sätt? Då är en informativ film som kan användas för presentationer ett bra val. Vill du istället få människor att komma ihåg ditt varumärke? Då fungerar en reklamfilm bättre. En sådan är också bra att använda när du vill marknadsföra enskilda produkter. Har du tur kan en karaktär i din reklamfilm bli minst lika känd som karaktärer i en spelfilm, något som gör att människor aldrig kommer att glömma ditt varumärke. Titta bara på de här legendariska reklamfilmerna från Super Bowl genom åren. De har knappast gått någon förbi.

Så skapar du en företagsfilm

Låter det bra med företagsfilm? Då kanske du funderar på hur du ska gå tillväga för att skapa en sådan. Du behöver inte själv ge dig ut för att leta skådisar, skaffa filmkameror och leta efter en plats att filma på. Enklast och mer kostnadseffektivt blir det istället om du anlitar ett duktigt produktionsbolag. De kan hjälpa dig med allt från idé till klippning av filmen, något som kan vara skönt om du själv inte har någon erfarenhet av filmskapande. Det är också mycket större chans att filmen blir bra om du anlitar en professionell firma. Skulle du försöka snickra ihop filmen själv utan kunskap är risken stor att den blir ett fiasko, något som sedan kan skada ditt varumärke. Genom historien finns faktiskt exempel på företagsfilmer som blivit rejält hånade och det är något du vill undvika i det längsta.

Oroar du dig över din budget och tror att den inte kommer att räcka till en film? Då är det bra att veta att många produktionsbolag kan skapa en film utifrån just dina ekonomiska förutsättningar.

Tänk på detta innan du sätter igång

Även om ett produktionsbolag kan hjälpa dig att skapa en idé till en film så krävs det att du själv har gjort lite förarbete. Det är bra om du kan vara tydlig med vad du vill uppnå med filmen. Då blir det enklare för den kreativa avdelningen på produktionsbolaget att matcha filmens innehåll med din önskning. Du bör med andra ord ha en tydlig marknadsföringsstrategi. Tänk också på vilka som du vill ska se filmen. Riktar du dig till en yngre målgrupp kan en kortare film oftast vara bäst. Äldre målgrupper vill emellertid gärna ha lite längre filmer med mer information. Det gäller alltså att du tillsammans med produktionsbolaget skapar en film som tilltalar din målgrupp.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

mts_onepage