Superhjältefilmer 2016

En växande genre inom filmindustrin är superhjältefilmerna, det vill säga de filmer som baserar sig på någon av de många superhjältar som finns i seriernas värld, ofta skapade av DC eller Marvel. Anledningen till att allt fler sådana filmer skapas är naturligtvis för att de är populära hos biopubliken, och således drar in mycket pengar. Denna trend kan närmast tyckas kulminera under 2016, då superhjältefansen har en mängd olika filmer att se fram emot – och redan har kunnat se flera av sina favoriter på vita duken.

En av de mest omtalade superhjältefilmerna som har haft premiär under 2016 är Deadpool, om hjälten med samma namn. Alla skulle dock inte hålla med om att huvudpersonen i denna film är en hjälte, inte minst Deadpool själv, som flera gånger under filmen påpekar att han inte är en hjälte. Deadpool skiljer sig från många andra superhjältar i serievärlden genom att han vandrar på gränsen av vad som kan anses ”gott” – han har inte samma moraliska kompass som till exempel Batman eller Superman. Detta är delvis anledningen till att filmen om Deadpool fick åldersgränsen 17 år i USA, medan de flesta andra superhjältefilmer har fått åldersgränsen 13 år. Andra saker som karakteriserar Deadpool är hans (ofta barnsliga) sinne för humor, och hans vana att bryta den fjärde väggen.Deadpool_poster

En annan film som redan har haft premiär under året är Batman v Superman: Dawn of Justice. I denna film, som baserar sig på karaktärer från DC:s serieuniversum, får man förutom Batman och Superman bland annat möta kända superhjältar som Spiderman och Wonder Woman.

Förutom dessa två superhjältefilmer, som redan blivit stora biosuccéer, kommer en rad andra filmer baserade på serier att ha premiär under 2016, bland annat X-Men: Apocalypse, Suicide Squad och Doctor Strange. Ytterligare en superhjältefilm har också redan haft premiär på bio, nämligen Captain America: Civil War.

Om du inte är särskilt intresserad av superhjältar kommer med andra ord filmutbudet att vara något mer begränsat i år på bio, eftersom mycket av speltiden tas upp av dessa storfilmer. Om du istället vill ägna dig åt någon annan form av underhållning som du tycker om, till exempel lottospel, ska du gå in på Megalotto.com. Där kan du inte bara ha roligt, utan också ha chansen att vinna mycket pengar.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

mts_onepage