Coworking för filmskapare

Många nya filmer som kommit ut på marknaden är skapade av tidigare okända filmmakare. Men för att kunna färdigställa en film och sedan nå ut med den krävs mycket arbete. En del fristående filmskapare väljer att lägga sina kontor i coworking-kontor, vilket håller nere kostnaderna och ökar möjligheterna till att skapa nya jobbkontakter.

Bolaget https://helio.se/ erbjuder personliga kontor för coworking och möten i Stockholm och Malmö. Dessa städer är kända för sina många kreativa filmproduktioner, vilket gör det klokt för en ny filmskapare att förlägga sitt kontor där. Du blir del av ett nätverk som har tusentals medlemmar och får ta del av hälsoprogram, föreläsningar, nätverksträffar och frukostar. De sociala fördelarna med coworking hos https://helio.se/ kan vara mycket viktig för en filmskapare i början av karriären.

Ny karriär som filmregissör

Fares Fares är en känd svensk skådespelare som tidigare har medverkat i flera svenska och amerikanska filmproduktioner. Han blev först känd när han år 2000 spelade huvudrollen i ”Jalla! Jalla!” som regisserades av Josef Fares. Fares Fares har nu valt att ge sig in på en ny karriär som filmregissör. Han har haft med sig idén till sin nya film ”En dag och en halv” i nästan femton år. För att ge filmen mer skjuts internationellt valde han att också spela en roll i filmen, som gick upp på Netflix samtidigt som han spelade med i ”Sagan om drakens återkomst”.

Fördelen med nätverkande

Genom att nätverka kan filmskapare bygga nya relationer i filmindustrin. Att skapa nya kontakter ger möjlighet till samarbeten med andra producenter, filmfotografer och professionella inom filmindustrin. Det gör det enklare att lära sig från mer erfarna filmskapare samt att hitta inkomstmöjligheter som inte är så kända för allmänheten. Att förlägga sitt kontor i ett coworking space ger många av dessa fördelar, och gör det lättare att nätverka för en ny filmskapare.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *